keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Koirahierontaa

Jonkun aikaa sitten selailin Jedille hyvää hierojaa tästä läheltä ja siinä samalla osu silmiin koirahierontakurssi. Eikä kauaa tarvinnu miettiä, että lähtisinkö! Sain myös "houkuteltua" mukaan Jedin kasvattajan. Oikeestaan vaan sanoin, että mennään ja se oli siinä :D

Kurssi järjestettiin Vesilahdella Koirakuntosalin kurssitiloissa. Tilat oli todella ihanat! Kannattaa käydä ;) Kurssia piti Kirsi Piispanen. Esittelyssä sanottiin, että oman koiran voi ottaa mukaan, jos se on rauhallinen. No, otin Jedin kuitenkin mukaan :D

Ensin alkuun oli teoriaa, jonka ajan Jedi sai olla autossa, koska paikalla oli kaksi muutakin koiraa. Meni vähän turhan äänekkääksi meno.. Teorian jälkeen päästiin ensin testikoiralla kokeilemaan liikkeitä ja nivelten liikkuvuutta. Testailun jälkeen hain Jedin paikalle ja eikun tosi toimiin!

Saatiin Päivin kanssa hieroa Jedi kaksistaan ja siihen tosiaan tarvi kaks ihmistä :D Ainakin aluksi. Väkisin poika kyljelleen ja aika äkkiä se siitä sitten relas. Pientä kihinää tietysti piti pitää aika ajoin, mutta mukisematta tyyty kohtaloonsa. Käytiin koko koira läpi ja pari jumi kohtaa sieltä löytykin. Ei suuria, mutta kuitenkin. Tiesin kyllä, että Jedille tekisi hieronta hyvää, mutta luulin, että se olisi ollut enemmän jumissa takaa. Nyt oli kuitenkin selässä kaksi ihan pientä jumitusta molemmin puolin. Muuten oli lihakset hyvässä kunnossa. Mansseilla on vähän rodunomaistakin se, että selkä pyöristyy herkästi ja aina kun tulee jännittävä tilanne niin ensimmäisenä selkä jännittyy.

Vaikka Jedi onkin nuori (8 kk), niin en pidä yhtään huonona sitä, että käyttäisin sen hieronnassa. Tai ylipäätään voidaan puhua nuoresta koirasta. Etenkin tällaisesta energisestä kengurusta, jonka innostumisella ei aina ole minkäänlaisia rajoja. Tässä vaiheessa kun lihakse kasvavat ja kehittyvät niin en yhtään ihmettele, että jumeja tulee. Tietenkään se ei tarkoita sitä, että hierojalle mennään vasta kun koira on ihan juntturassa. Parempi ennaltaehkäistä :)

Tuli myös puhetta verryttelyjen tärkeydestä. Olen pitänyt aina huolen siitä, että ennen kun päästän Jedin irti (oli sitten yksin tai kaverin kanssa) niin se kävelee/ravaa/laukkaa ainakin sen 10 minuuttia. Ja lopuksi sitten sama. Eihän kukaan itsekkään lähde revittämään täysillä ihan kylmiltään? Tai sitten lähde laukkaamaan hevosella päättömästi ilman alkukäyntejä? No tosin tässä tapauksessa hevonen on hieman eri asia pakoeläimenä. On kuitenkin hassua, miten ihmiset toisinaan vähättelevät verryttelyn tärkeyttä. Mulla ainakin on joskus lihas revähtänyt enkä todellakaan halua sitä oloa koiralleni! Tietysti aina voi sattua ja tapahtua, vaikka kuinka ennakoisi ja yrittäisi parhaansa, mutta se on sitten jo jonkun muun "voiman käsissä".

Kaiken kaikkiaan oikein mukava ilta oli eilen! Hirveästi ei uutta tietoa tullut hieronnasta, kun kuitenkin on tullut ihmisiä hierottua ja hevosten kanssa paljon kuunneltua ja katseltua hierontaa. Se kuitenkin yllätti, miten kevyesti koiraa pitää hieroa. Vähän kuin tekisi lymfaa, kosketus on niin hentonen ja silti tuloksia tulee! Oli myös jännä tuntea erilaisia lämpötiloja koiran kehossa, jos oli esim. jumia. Ihmisen käsi tuntee kyllä herkästi lämmönvaihteluja kunhan vaan luottaa siihen omaan tunteeseen.

Me yritetään nyt kotona Jedin kanssa saada paljon tilanteita, jossa se on rauhallinen ja saan käytyä joka paikan läpi. Opetellaan myös tuota kyljellään oloa. Kunnon hierojalle Jedi on myös menossa mitä pikimmiten :) Itse kun en ihan vielä osaa niin sanoa, mistä jumittaa :D

Suosittelen kyllä ihmeessä menemään, jos vähääkään kiinnostaa! Antaa paljon ajattelemisen aihetta ja lisää tietoisuutta koiran kehosta.

Jedi harjottelee rentoutumista kylässä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti