sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Tsillaillaan

Koko viime viikko meni toooodella rauhallisesti. Vasta eilen päästiin kunnon lenkki tekemään. Vielä lääkekuurit jatkuu, mutta nyt voi jo sentään liikkua normaalisti. Ensin tassun turvotus melkein tuplaantui, mutta torstaina kaikki oli jo hävinnyt. Otettiin varmuuden vuoksi perjantaikin vielä vähän iisimmin. Käytiin kuitenkin useempaan otteeseen noin 20 min hihnalenkki.

Tänään aamulla samoiltiin metsässä puolitoistatuntia. Jedi naautti kun sai jolkotella vapaana kaikkien ihanien hajujen perässä. Reitin varrella on myös semmonen silta, minkä yli Jedi ei ensin uskaltanut tulla ollenkaan. Nyt se kuitenkin meni siihen jo oma-aloitteisesti ja fiksuna poikana hidasti vauhtia ja katso mihin tassut laitetaan. Siinä sillassa kun on pienet raot lautojen välissä. Tekee ihan hyvää mennä erilaisia pintoja ja kapeempia "reittejä". Ainakin agia ajatellen ;)

8 kk, komea mies jo ;)

Meillä alkaakin juhannus viikon jälkeen agin alkeiskurssi! JEE! Jedin kasvattaja pitää sitä, joten sen takia lähdetään vähän kauemmas kursseilemaan. Matkoihin menee suuntaansa noin tunti. Mutta mitäpä sitä ei tekisi, jotta saisi hyvää opetusta ;) Päivi ainakin tuntee koiran ja helpompi sitten lähtee tekemään asioita. Odotan niin innolla!

Perjantaina käytiin katsomassa agilityn SM-kisoja nyt kun ne tässä lähellä on. Kolmoset kisasi sinä päivänä ja on se vaan mageeta katsottavaa. Se vaatii niin paljon ohjaajalta sekä koiralta. Tiukkoja käännöksiä, mutkia, alastuloja, hyppyjä, keskittymistä.. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli ohjaajilta semmonen tietynlainen "keveys" siihen touhuun. Voihan sen tietysti laittaa jännityksenkin piikkiin, mutta niin kovin moni tuntui olevan turhan totisella asenteella menossa. On tietenkin helppo itse sanoa, kun en kisaa tai muuta, mutta kyllä sen koirastakin huomasi, että menee varovaiseksi. Otetaan vaikka esimerkiksi alastulo A:lta tai keinulta. Ohjaaja karjuu stopitodotakoske -käskyt jo valmiiksi, jolloin koira jarruttaa jo ennen koko kontaktia ja lähes tulkoon hiipii varovasti alas. Varmistus on hyvä, mutta.. No, en kommentoi asiaa enempää. Jäi vaan mietityttämään :)

Meillä oli pieniä mutkia matkassa perjantaina, mutta onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä ja päästiin jatkamaan kisojen seuraamista. Palattiin vielä takaisin pienen autoretken jälkeen, koska meidän piti päästä ostamaan rekuille Ke-Hut!! Jedi oli heti ihan innoissaan kun kotio pääsin kokeilemaan, miten leikki sujuu ;) Pistin kuitenkin nopeasti takaisin treenireppuun ja odotellaan agikurssin alkua. Sitten kehu pääsee tosi toimiin!

No sai Jedi toisenki vinkupallonarulelun..
Juuri tässä keittelen Jedille kivipiiraa, jotta päästään lähtee tekemään kunnon häiriötreeniä keskustaan. Ei siis muutakuin hihnassa kävelyä, mutta siinäkin on jo tarpeeksi tekemistä..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti