lauantai 9. tammikuuta 2016

Kaapelitehtaan Pentunäyttely 2016


Jos olis pitäny herätä töihin tänään klo 6, niin kyllä olis sitte nukuttanu. Tiedossa kuitenkin koiramaista menoa niin hyvin pääsi sängystä ylös! Aloitettiin tänään matka kohti Torstin titteleitä ja valioitumista epävirallisissa pentunäyttelyissä Helsingissä. Menin tässä joku päivä sanomaan, että kyllähän nyt yks Suomen muotovalio siitä tehdään ja kyllähän se lupaus on pidettävä.

Pyreneittenmastiffeja oli ilmonnu neljä, kaksi urosta ja kaksi narttua, mutta yksi oli sitten jäänyt pois. Saavuttiin Kaapelitehtaalle hyvissä ajoin ja onneksi tultiin, koska siinä oli pieni valtava kakkakohtaus pariin otteeseen. En tiedä jännittikö pitkä matka Torstia vai mitä, mutta onneksi kerettiin juuri pihalle ja koira puhistettuakin vielä :D Muuten Torsti kyllä otti oikein lungisti ja komensi muita koiria, koska ne ei leikkinyt, erästä naista, joka söi banaania sekä lattiassa olevalle purkkaläntille, koska ei päässyt sitä syömään..


Ennen kehää Toropainen ravas tosi hyvin, mutta kehässä alkoi peitsaaminen. Saatiin kuitenkin hyviäkin pätkiä yhden ylimääräisen kierroksen jälkeen. Kehissä oli kyllä matot, mutta olis ne saanu olla vielä vähän paremmat ja kehä muutenkin isompi. Etenkin kun siinä oli isoja rotuja ja tilaa oli kyllä ihan riittämiin joka puolelle. Seisotus, hampaiden katsominen ja muu käsittely onnistui kyllä hyvin!


"6 kk vanha, mittasuhteiltaan oikea. Hyvä ilmeinen pää, leikkaava purenta. Turhan löysät silmäluomet.  Hyvä rintakehän pituus, mutta vielä hieman litteä. Eturinta puutteellinen. Erinomainen raajaluusto. Liikkuu riittävällä askelpituudella, vielä kovin löysästi. Ylälinja saa tiivistyä. Hyvä häntä. Miellyttävä käytös." Nina Janger.

Kyllähän sen nyt näkee sokea otsallaankin, että T on tosi keskeneräinen, mutta niin kai puolivuotiaan kuuluu ollakin? Pystiffejä ei palkittu ollenkaan eikä kukaan siis ollut ROP. Toinen uroksista oli paljon valmiimpi, mutta se harmittavasti ontui etutassua, joten ei sitäkään palkittu. Ihmettelen kyllä vähän näiden tuomareiden ajattelutapaa, koska kyseessä on epäviralliset pentunäyttelyt ja ne pennut on keskeneräisiä. Luuleeko ne, että varsinkin isojen rotujen edustajat olisi valmiita alle vuotiaina.. Ite oon aina ollut sitä mieltä, että ne koirat vois arvostella siihen ikään verraten, mitä monet tuomarit kyllä tekikin.


Noh, reissu oli kuitenkin mukava ja Torsti oli oikeinkin reipas seuralainen. Seuraavaksi suunnataan Jyväskylään maaliskuussa. Saatoin taas vähän innostua näyttelyistä ja etenkin tämmösestä pidemmästä projektista. Odotan innolla, mitä tästä karvalakki jäppisestä tuleekaan!

Kotiin en kyllä näin karvaisaa ja kuolaisaa koiraa ottaisi, mutta oon mä vähä rakastunu Torstiin..



Omaan silmään T on komia penne :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti