sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Hyppytekniikka viikonloppu

Kylläpäs olikin antoisa viikonloppu. Päällimmäiseksi jäi mieleen pari huomiota: meidän leikkiminen on parantunut, keskittyminen on parantunut sekä kontakti tulee helpommin myös vähän haastavammassa ympäristössä. Ei tarvi enää niin paljoa houkutella ja innostaa mukaan kun se tulee aika hyvin jo. Hyvä me :)

Tänään tuli kyllä parit "juoksenminnehuvittaa" -pyräykset, kun toisia koiria oli liian lähellä, mutta niistä palauduttiin aika hyvin eikä jääny päälle. Oma moka kun en ollut hereillä.


Lauantai, ensimmäinen tehtävä

Ensimmäisessä tehtävässä eli perussarjassa koira hyppäsi viisi estettä tasaisin välimatkoin. Tehtävän tarkoituksena oli toimia jarruttavana ja se opettaa koiralle oikeaa kehonkäyttöä, tasapainon ylläpitämistä, arvioimaan/säätelemään voimankäyttöä sekä kokoamista > voimakasta painonsiirtoa taakse.

Jedillä meni muuten ihan ok, mutta viimeisessä välissä se ei saanut enää kerättyä kroppaansa niin hyvin pakettiin kun olisi ollut tarvis ja siksi ajautui hieman liian lähelle estettä. Jedillä oli selkä myös liian suorana, mutta pää oli ihan ok asennossa.

Jedille laitettiin avuksi vinorimat neljän viimeisen esteen eteen, jolloin ponnistuspaikka hieman muuttui ja sitten jarruttaminenkin onnistui paremmin.

Jälkikäteen jäi harmittaa kun palkkaus ei oikein onnistunut ja vire olisi saanut olla parempi. Palkkasin namikipolla, mutta olisi pitänyt palkata lelulla niin, että itse olen lopussa leikittämässä. No, viisaampi sitten seuraavalla kerralla.

Toinen tehtävä

Sitten oli vuorossa vauhditon okseri eli "set point". Tämän tehtävän tarkoituksena on opettaa koiralle vartalon hallintaa sekä kehonkäyttöä, painonsiirtoa taakse, voimankäyttöä, raajojen hallintaa eri tilanteissa, rytmitystä ja tasapainoa.

Okseria nostettiin jokaisen kerran jälkeen ja korkeimmillaan se oli 45 cm. Jedillä oli ongelmia taas ponnistuspaikan kanssa ja ajautui liian lähelle estettä. Hyppy tuli myös liikaa etupäästä eikä takapää tullut kunnolla alle.

Sunnuntai, ensimmäinen tehtävä

Ensimmäisen tehtävän tarkoituksena oli lähinnä lämmitellä ja pitää koira hyvässä vauhdissa. Koska välit suurenee loppua kohti, pitäisi koiran käyttää enemmän voimaa loppua kohden. Jedi olikin tosi innoissaan ja meinasi ensimmäisellä kerralla lentää turvalleen kun lähti liian innokkaasti. Tässä Jediä pidettiin kiinni kun tosiaan olisi varmaan lelun perään lähtenyt. Kuulemma itki(???) mun perään ekalla kerralla.

Innokkuuden huomasi myös siitä, että laukka oli tosi lennokasta ja pitkää. Esteiden välit oli melkein maximittaiset. Tässä lähinnä katsottiin, että hypyt pysyy varmana ja meno on rentoa.

Jedin mitat oli alusta lähtien 4, 5, 6,5 , 7,5 ja 8,5 jalkaa.

Toinen tehtävä

Etäisyyden arviointi harjoituksessa oli neljä hyppyä, josta viimeistä väliä pidennettiin ja toisella kierroksella lyhennettiin. Jedi ei millään meinannut ottaa viimeiseen väliin laukka-askelta ja väli olikin sitten 5,5 metriä, jolloin ensimmäisen kerran tuli laukka-askel. Tätä ei lähetty korjaamaan vaan tarkoitus oli katsoa kuinka koira arvioi välin ja pysyy silti rentona ja itsevarmana koko ajan. Jos hypyt onnistuu ilman välilaukkaa niin se on ok. Kisoissa tietenkin menee vähemmän aikaa, mitä vähemmän väliaskelia tulee ;)

Kun alettiin lyhentää viimistä väliä, niin selkeästi Jedi otti vähän rauhallisemmin ja lyhytkin väli meni hyvällä rytmillä ja pitkällä laukalla. Ponnistuskohdat taisi joka kerta osua hyvään paikkaan.

Sunnuntai oli selkeästi Jedin päivä. Paljon kivempaa vauhtitehtävät, kuka nyt jarruttaa haluaa??

Mallina ryhmäkaveri. Enimmillään toisessa tehtävässä Jedillä viimeisessä välissä 5,5 m, jolloin saatiin yksi laukka-askel väliin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti