lauantai 3. syyskuuta 2016

Uusi ystävä



Joo voihan viehe. En usko, että viehe lisäisi riistaviettiä, mutta Jedillä se on ainakin lisännyt kaiken liikkuvan perään lähtemistä. Semmoista "pientä" haastetta se on tuonut tuolla hallilla, koska pikku manssin vire kohoaa kattoon kun se kuuleekin viereisellä kentällä jonkun sukeltavan esim. putkeen. Tällä hetkellä en pysty tekemään muuta kun rauhoittumistreeniä, jos siellä viereisellä kentällä on joku. Sillain vähäsen vois ottaa päähän koko viehe, mutta tehty mikä tehty. Eihän se muilla koirilla vaikuta mitenkään, mutta kun on meidän piripää kyseessä niin totta helkutissa se vaikuttaa x 100000.


Onhan Jedi aina ollut turhan reaktiivinen, mutta en uskonut, että se voisi vaikuttaa myös agiin. Olis ehkä pitänyt uskoo omaa hokemaa "kaikki vaikuttaa kaikkeen". Tää ongelma ei huolestuttais mua yhtään, jos toi koira pysyis näpeissä. Se kun ei pysy. Eniten mua tässä pelottaa se, että Jedi pääsee sinne toiselle kentälle hirveillä kierroksilla. Missään nimessä se ei ole agressiviinen, mutta siinä vauhdissa voi sattua mitä vaan. Vielä kun ei ole sattunut mitään ja heräsin tähänkin ongelmaan ajoissa, niin kaikki "hyvin". Tein päätöksen, että tällä hetkellä me käydään hallissa vaan rauhottumassa kun on se vilkkain aika ja hiotaan keskittymistä vaativia juttuja kun on hiljasempaa.



Se harmittaa tässä ihan hitokseen, koska tiedän kuinka lahjakas Jedi olisi. Mutta kun suurin osa asiasta menee tälläseen turhaan säätämiseen. Voi pieni kun sieltä korvien välistä löytyisi himpun verran lisää malttia.. Itseäni toki saan syyttää, mutta virheistä oppii! Tiedän kuitenkin manssejakin, jotka käyvät vieheellä eikä ne siitä oo hullummaks tullu. Joten voisin ajatella, että meikäläisen manssiloisen hermorakenne ei vaan yksinkertasesti kestä.

Avautumisesta tähän päivään! Meillä kävi ihana Savu pentunen kylässä ja saatiin me se treenikaveriksikin. Savu toimitti hienosti häirikkökoiran virkaa ja tuumaili rauhassa hallin menoa. Määkin tahon noin rauhallisen tuumailija pennun..(se pentukuume on iskenyt).

Jedin kanssa hienot kepit ja irtoomispätkää. Mitäpä niistä turisemaan :D Tätä parivaljakkoa tullaan varmasti näkee paljon yhdessä. Ainakin, jos meidän suunnitelmat vaan onnistuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti