keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Uusi agikaveri


Sain hallille mukaani hieman erilaisen kokoonpanon kun Jedin lisäksi sinne lähti Taisto. En tiedä mistä asti oon funtsinu sitä, että Taiston kanssa pitää kokeilla agia. Matkassa on paljon mutkia, mutta Taisto on vaan niin huvittava pikku kaveri ja pitäähän ihmisellä haasteita olla!

Lähtötilannehan on tosiaan se, että Taisto on kohta kaks vee ja osaa istua. Mitään sen kanssa ei olla harrastettu eikä harjoteltu. Taisto ja muu poppoo asuu siis tuolla maalla ja ne kaikki on eläny aika vapaata elämää. Vapaata sillä tavalla, että ne saa mennä tallilla vapaana ja omassa kotipihassa vapaana. Hihnassa Taisto osaa kyllä kävellä ja toisinaan tulla luoksekin :D Taisto on koira, joka nauttii ihmisten seurasta ja parasta onkin pusuttelu ihmisten kanssa.

Ensimmäiseksi kerraksi valitsin helppoja juttuja. Namikipolle juoksemista, suoraa putkea ja ihan vaan istumista. On tosi outoa tehdä koiran kanssa ihan alkeisjuttuja, kun Jedin alkeista on jo se kaks vuotta. Ensimmäinen mutka tuli aika pian esille, koska Taisto on niin maalainen, että merkkaa minne tykkää.. Siis poikapöksyt jalkaan ja alotetaan opettelee, ettei hallissa ruikita miten tykkää. Toinen mutka tuli palkkauksesta. Namit ei oo kauheen kivoja eikä oikeestaan lelutkaan. Ainoo kiva juttu oli se kun Taistoo rapsutti. Sitä on vaan hankala käyttää :D

Taisto sai hetken aikaa katsoa kun tein Jedin kanssa keppejä ja puomia. Jedillä oli oma lelu, jonka perään Taisto sit alkokin vinkumaan, joten otettiin lopuksi vielä sen kanssa leikkiä. Ja sehän leikki! Jopa vähän ravisteli ja veti, eli leikittiin siis yhdessä pieniä hetkiä. Sitten olikin helppo pyytää istumaan ja heittää lelu palkaks, kun se lelu kiinnosti. Taidan ens kerralla tehdä niin, että Taisto saa ensin kattoo kun Jedi leikkii/treenaa ja vasta sitten pääsee kentälle.


Hankaluuksia tietenkin tuottaa myös se, että koira ei ole oma eikä sen kanssa pääse harjottelee ihan perusasioita niin usein kun sen oman kanssa pääsis. Väliäkös tuolla. Saan ite ainakin kokemusta aivan toisenlaisesta koirasta ja Taisto saa mukavaa virikettä päiviinsä.

Tuli kyllä niin kotoisa olo kun oli Jedin vuoro. Tietenkin kun on useempi vuosi tehty yhdessä niin asiat tulee paljon automaattisemmin. Tehtiin kuudella kepillä ja kahdella verkolla niin, että häivyttelin verkkoja pois. Namipalkasta Jedi ei saa niin hyvää draivia, jolloin kepit on hitaat ja lelupalkalla alkaa moottori hyrrätä liikaa. Eiköhän se vauhti kuitenkin tule ajan kanssa kun saa kepit vain varmoiksi ilman verkkoja. Puomi alotettiin sitten taas ihan alusta.. Huoooh. Takaperin ketjuttamalla siis mentiin ja pysyttiin pelkästään loppupäässä. Kontaktit se ottaa kyllä niin hyvin, mutta kun saisi itsevarmuutta muuten. Taitaa tulla Jedinkin kanssa piiitkä ja mutkainen matka vähän eri tavalla :D

Vaikka haasteita on muille jakaa, niin silti oon aika innostunu tästä mahdollisuudesta! Katsotaan oppiiko vanhakoira uusia temppuja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti