sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Team Black Manter's

Eilen suunnattiin kasvattajan luokse pentutreffeille ja treenaamaan! Tai oikeastaan me vain treenattiin, koska piti lähteä aikaisemmin saattamaan toista puoliskoa lumijahtiin Leville. Nyyh, viikko vietetään Jedin kanssa kaksistaan!

Asiaan sitten. Menossa oli mukana yhteensä kuusi manssia plus omistajat. Sen ainakin panin merkille, että Jedi on tosi paljon kehittynyt siinä, ettei sen tarvi koko ajan hinkua toisten luo. Muitten kanssa ahkera treenaaminen on tuottanut tulosta :) Jee! Vaikka kyllähän se haluais tutun Manu veljen kanssa leikkiä. Niillä kun on aina niin hauskaa. Parhaimmat leikit syntyy kyllä oman rodun edustajan kanssa!

Ensiksi harjoiteltiin lähellä pysymistä. Koira pidettiin ihan löysällä narulla ja aina kun se otti kontaktia - peruutus - palkka. Aina mentiin siihen suuntaan mihin se koira ei ollut menossa. Se sujui hyvin, vaikka välillä Jedi teki etujaloilla uintiliikkeitä, kun olisi halunnut mennä hajujen perässä :D Saatiin peruuteltua putkeen useampikin kerta. Tästäkin huomasi, että kontakti on parantunut huimasti. Muistelen edelleenkin ensimmäistä pentukurssia, kun Jedi vinkui koko tunnin eikä suostunut ottamaan katsettakaan muhun..




Sitten mentiin kaikki rinkiin ja tehtiin pujottelua muiden ohi. Tässäkin Jedi oli aika haka, vain pari kertaa nenu eksyi maahan ja pari pysähdystä veljien viereen. Niistäkin selvittiin kunnon kannustuksella ja iloisilla kehuilla heti kun teki oikein. Välillä palkkaus tehtiin 0,001 sekunnin viiveellä, jotta päästiin ohitukset kunnialla läpi :D

Keskittymistä muiden pujotellessa

Kolmas harjotus oli paikalla makuu. Maahan Jedi osaa mennä hyvin, mun täytyis vaan alkaa ottaa käsiapua pois pikku hiljaa. Kyllä se ilman käsiapuakin menee, mutta todella valuen ja onko pakko tyylillä. Tässäkin palkattiin tosi tiheesti, ettei vaan koira nouse ylös. Sen jälkeen vapautus, leikkiä ja uudestaan. Välillä kasvattaja otti hihnan ja pikkusen veti eri suunnista, mikä vahvistaa maassa pysymistä. Siinä Jedi pysyi koko ajan ja palkkasin aika tiheästi. Ittekseni tein vielä pari kertaa niin, että nousin ylös ja tein häiriötä (liikuttelin käsiä sekä jalkoja).



Lopuksi laitettiin kaikille näyttelyhihnat kaulaan ja hallia ympäri. Se olikin oikein hyvä treeni, koska parin viikon päästä meillä tosiaan on ensimmäiset epäviralliset pentunäyttelyt. Käytiinhän me pari viikkoa sitten harjottelemassa mätsäreissä, mutta nyt meni paremmin. Tietenkin oli vähemmän häiriötä, mutta Jedi tajusi paremmin homman jutun. Kokeiltiin myös pöydällä seisottamista, hampaiden kattomista ja koskettamista joka puolelle.

Kasvattaja näytti oman koiran kanssa vielä pari agilityjuttua ja sen jälkeen homma olikin paketissa. Sylissä oli oikein rauhallinen ja lunki kaveri. Penneli oli saanut kunnolla aivotyöskentelyä ja sen kyllä huomas! Koko koira oli ihan kaikkensa antaneen näkönen :D

Odottelua ja näköjään höpöttelyä..

Saa kyllä olla taas todella tyytyväinen tuohon koiraan. Vaikka mun mielestä me ei olla hirveesti treenattu, niin silti se on kehittynyt huomattavasti. Kai siihen vaikuttaa niin paljon se, että tehdään yhdessä päivittäin kaikenlaista. Tärkeintä ei tietenkään ole se temppujen opettelu vaan toisiin tutustuminen ja etenkin hauskan pito! Mä ainakin viihdyn koirani seurassa :) Toivottavasti sekin mun..









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti