perjantai 28. maaliskuuta 2014

Reipas koululainen

Meinaan minä. Eilen kolusin kaikki kirjaston koirakirjat läpi, jos löytyisi hyvää lukemista. Kyllähän niitä löytyikin, piti jopa vähän karsia :D


Olisin halunnut kunnollisen barffauskirjan, mutta löyty tuollainen yleisempi opas koiran ruokinnasta. Paljon siinäkin on kyllä sellaista mikä on tiedossa jo, mutta hyvä kirja selkeine kuvineen. Toinen on sitten näyttelyopas, jos osaisin jotenkin toimia huhtikuussa kun näyttelyt on ajankohtaiset.


Enemmän menin hakemaan toko- sekä agikirjoja ja löysinkin ihan mielenkiintoiset. Tokoa eilen jo lueskelin ja siitä löytyi hyviä vinkkejä. Kaikki harjoitukset oli selkeästi lueteltu ja sellaisessa järjestyksessä, miten ne kannattaa koiralle opettaa. Paljon on kyllä opetettavaa, jos kokeisiin meinaa haluta. Onneks me ei haluta :D 

Koulutuskirjoja selaillessani mietin meidän tämän vuoden, tai ehkä kesän, tavoitteita. Mitään kisatavoitteita ei tosiaankaan ole, onhan Jedi vielä niin nuorikin, mutta ihan perustottelevaisuudessa on kyllä tavoitteita.

Tällaisia mietin:
- Kehittää motivaatiota minun kanssa treenaamiseen (etenkin niin, että Jedi olisi vapaana ja pysyisi silti luonani, vaikka olisi häiriöitä). Tämä tulee olemaan haasteista suurin, koska kakara ei malta pysyä nahoissaan kun/jos näkee jotain mielenkiintoista :D
- Ihmisten ja koirien ohittaminen nätisti. Ihmisten ohittaminen menee jo ihan hyvin valosalla, pimeällä ei sitten niin hyvin.. Koirien ohittaminen vaihtelevasti, riippuen etäisyydestä sekä siitä kuinka hyvät namit on mukana.
- Perusasento kuntoon. Tämä nyt ei varmastikkaan vie ihan loppu vuotta, mutta jostain on alotettava ;)
- Sivulle tulo. Alkutekijöissä ollaan.
- Seuraaminen. Tätäkin ihan vasta aloteltu ja tehty niin, että perusasennosta korkeintaan askel ja jee miten mahtavaa!! siis palkkaus.. :D
- Agilityä, jos päästäisiin kesällä uudemman kerran kokeilemaan niin siinä ihan vaan perusjuttuja. Esteelle hakeutumista, KONTAKTI minuun jne. Kaikki esteethän toi suorittaa enemmän kun innokkaasti, joten uskoisin, ettei ne tuota ongelmia. Ainoa mörkö on tuo muitten luo karkailu..
- Kotona sitten muunlaista virikkeistämistä: tasapainotyynyilyä, temppujen opettelua (esim. peruuttaminen) ymym.
- Ja koska kesä on kovaa vauhtia tulossa, niin tottakai pitkiä lenkkejä, kavereiden kanssa riehumista, uimista, elämästä nauttimista! :)

Onhan kai noissakin tekemistä. Joillakin on varmasti enemmän tavoitteita näinkin nuoren koiran kanssa, mutta jos Jedi elää manssimaisen pitkään niin eipä meillä kiire ole ;) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti